Листа Лудила Ореста Љутог

Антон Мухарскиј, чији најпознатији алтер-его је Орест Љути (има их можда десетак), је одличан глумац, певач и украјински наци-фашиста. Добро се игра са разним стереотипима, или је боље рећи да их интегрише у свој рад. Ако вас занима озбиљно нешто о њему, можете прочитати овај текст, за који би он наравно рекао да је руска, КДБ (КГБ), односно "москаљска" пропаганда.
Но, треба имати у виду његов "дисклејмер" који даље на почетку неких својих песама, да је забрањено онима који пате од шовинизма, "политичког дебилизма", деци до 18 година (било их је иначе на његовом церту који сам гледао), трудницама, а посебно забрањено особама без смисла за хумор. У том смислу, настављамо с овим музичким блогом. 
Кажу људи да су листе типично мушки начин размишљања, а јутјуб каже статистика иначе више гледају мушкарци, па не треба да чуди толико листа топ 10 или 5 нечега, или како већ... Паде ми напамет да ли аутори таквих листа стварно дуго размишљају да ли нешто заслужује девето или седмо место. Ја, наравно, не могу тако ни да гледам нечију листу, а камоли да је сам креирам. Стога ово иде по растућем редоследу, али не бих се заклео да су песме баш тако распоређене ни по мом критеријуму, нисам бодовао. Нема ни бројева, само гледај и уживај!
Одгледао сам једном пола неке плеј листе његових песама (и тако се заразио) и после тог гледања био сам спреман за пословичног Лазу. Можда се и ти спремиш за институцију, да не буде да нисам упозорио... Вежите се, полећемо!

Ово је лагани увод. Реч "пиздјат" значи српско краду. Мада би се могло превести и као спиздити.
Ово је већ класик по којем је постао свеЦки познат. Уочимо "лагана украинизација". Представља се и као "професор антролопогије Орест Љути".
Ово што следи је већ последица тешког менталног обољења, немам други коментар.
Јбг, не могу да убацим тај спот, па можете на линк
Следи можда музички најбоља његова ствар (мада наравно да овде није сама музика фазон). Уби Москаља у себи, направљено у стилу совјетских шлагера шездесетих година. Иначе обраћа се Грузинима, Молдавцима и посебно Русима (Русјанима), против којих као нема ништа. Братство-јединство на УПА начин.
И ствари се већ закувавају. Народ на Карпатима "весело живее", а Бандера је украјински апостол. Ко не скаче Москаљ!
Овде иначе имате онај "дисклејмер", а на крају обратите пажњу на састав бенда, чији су се дедови и прадедови ђе борили...
Један од његових "пројеката", тако да кажем, и то онај најбољи, је омаж Нестору Ивановичу Махну, односно руском (он наравно каже украјинском) анархизму. Дакле Заповед Нестора Махна. Дирљиво и поучно!
Заносна и енигматична Љаља Звиздњицка - Махно пева како је њен фијакер (шарабан) њена тачанка. А шта је тачанка, ко не зна нека тражи сам. Песма је иначе била аполитични шлагер, али је у вртлозима руског грађанског рата добила тон револуционарне романтике. 
Али од тог анархо-гурта ипак ми је најбоља ствар Курчатко. Сам наслов доста говори. Украјинци су иначе познати по курчењу без покрића, а Антон или ти Орест је краљ тог спорта.
Тако да у тексту (колико разумех украјински) имамо да су га бели хапсили, па је ту неки козачки пук, па ратују против црвених - "орда азијска чувашо-финска"...
У сваком случају рат на два фронта, против белих и против црвених, Stalin und Hitler kaputt, кад ни за један немају снаге, једини народ који је успео да зајебе Русе (па и Немце) нису Украјинци него Финци. 


Али коњ који туче остале коње је ипак Русское поле. Спот заслужује краћу анализу.
Превише једнострана пропаганда саму себе матира. Ефектно би било да се види како су Немци зајебали Русе. Само један детаљ би био довољан, рецимо да само есесовац пуца на фудбалере (као што испрва помислих), или тако нешто. Али онда би се видело да су Руси испали жртве, па није лоше што су на крају победили, и то онда руши цео концепт "украинизације". 
Овако је то изостало. Ми, наравно, знамо шта се после догодило, али замислимо (про)руског националисту који ово гледа. Он може лагано да апстрахује све што се догодило од 22. јуна 1941. (када је небиће победило биће) и да буде носталгичан за временом кад се спроводио пакт Рибентроп-Молотов, и за пропуштеним приликама...

Нажалост, технички проблеми, морате на линк.

Уосталом, што се буне Украјинци, односно њихови националисти?! Тим пактом је, после дужег времена, Украјина поново била цела у оквиру једне државе, а Бандера је кидно из затвора у Љвиву, током метежа 1939. Ако су већ толико носталгични за Пољацима, зашто су их геноцидисали 1943. године?!?
(Но ако баталимо политику, најјаче ми је на крају кад у униформама хасају у неком фаст-фуду)



Коментари

Популарни постови са овог блога

Уранска и хтонска божанства

Псеудопатриотизам

Logički problem indukcije