Kako sa Zlom (ili Zlim)

 

"1. Protiv Zla, kakvo god ono bilo, može se boriti na samo jedan način - ne boriti se! Ovladati Zlom! To ima smisla. Ako je Zlo u Vatikanu, efektno je postati Papa ili kakav prvi sekretar. Ako je Zlo na finansijskom tržištu, postanite glavni berzanski tajkuni. Ako je Zlo u Beloj kući, uselite se u nju. Ako je Zlo u nekakvim tajnim komisijama, komitetima i neformalnim kružoocima, budite glavni na njihovim sastancima. Ako je Zlo možda u najvećoj masonskoj loži, postanite njen majstor. Ako je Zlo u vlasti, osvojite vlast. Ako je Zlo u novcu imajte ga najviše, ili pak kontrolišite njegove glavne tokove. Ako je Zlo u moći, budite najmoćniji. Ako je Zlo na Mesecu, idite na Mesec. Ako je Zlo u Paklu, postanite gospodar Pakla. Ako je Zlo u Zlu, postanite Zlo.

2. Dakle, infiltracija, a ne konfrontacija. Efikasan pokret otpora se ne nalazi izvan, nego unutar sistema protiv kojeg se bori. Biti na čelu neprijateljskih sila važno je strateško preimućstvo. Gde god videli neko Zlo, idite tamo. Ovladajte njime. Nemojte ogoljavati i raskrinkavati Zlo. Što je ogoljenije ono je sve veće. Ne uvećavajte Zlo time što ćete izigravati pravednike i mučenike. Ono to hoće, jer Ono nije etično niti kontraetično, već je krajnje pragmatično. U tu svrhu ono će glumeti samo sebe. Ako smatramo da Zlo ima rogove, Ono će ih staviti, ali onda nećemo biti u stanju da to Zlo prepoznamo tada kada rogove skine. Eto zadatka za posvećenike Revolucije Katastrofe: ovladajte Zlom! Postanite Zlo. To jeste borba, ali nije borba protiv Zla, već borba u kojoj vam je Ono partner, dok ste vi sami sebi protivnici. Učinite Zlo vašim saveznikom jer vaš neprijatelj ste vi sami, odnosno vaš um. Ako ste ovladali Zlom u sebi, ovladati Zlom u institucijama, Zlom u svetu, nije nikakav problem."

Dorijan Nuaj, Božanska revolucuja katastrofe

Ovo je čuveni citat iz kultne knjige, reči na koje me je podsetila prijateljica stavivši ih na svoj zid. O knjizi Božanska revolucija katastrofe već sam pisao, o tome kako me... ako ne promenila, ono bar dovela do nekakvog prepoznavanja sa autorom i njegovim rečima. No svi se mi menjamo svakog dana, menjaju nas okolnosti koje se i same menjaju da bi ostale u osnovi iste. Tako sam i ja rastao u međuvremenu, do sličnih rezultata (uvida) kao i Dorijan sam  i sam došao, posebno što se tiče vlastitog postupanja i, zašto da ne, nekakvog saveta drugima. Tako na kraju ove godine mogu nešto reći o svom viđenju ovih reči, nešto što je moje mišljenje o njima i svetu, ono sa čim se ni Dorijan ne bi morao složiti, ako bi komentar video. Pa da krenemo.

Ako pažljivo pročitamo tekst, posebno njegovu poslednju rečenicu belodano je jasan plan ovladavanja Zlom, odnosno redosled poteza:

  1. Ovladati Zlom u sebi (odnosno samim sobom)
  2. Nakon toga dolazi neki svoj položaj u raznim međusobnim odnosima, to je ta priča o masonskim ložama, vlasti, Beloj kući...
  3. Ako se i time ovladalo dolazi na red Zlo u svetu, onda je rešavanje tog problema nešto što dođe samo po sebi.
Jasno je i da oni mučenici i pravednici koji se danas bore protiv Zla, oni koje bi Niče nazvao "popravljači čovečanstva", a danas bi ih mogli nazvati borcima za srbstvo na internetu, idu sasvim obrnutim putem.
Oni kreću od toga da nam otvore oči, kao da budućnost čovečanstva, sveta ili barem ovog njegovog dela zavisi od toga da li bezuslovno prihvatamo njihove ideje o "5G mreži", o tome da li je otrov ili virus, pa čak i o tome da li je počela 7529. godina (odnosno od kad-e brojimo godine). 
Onda oni misle o nekom svom položaju, makar o priznanju koje misle da zaslužuju. To će biti ogoljeno ako se ne slažete sa njima i to im otvoreno kažete, pa još gore ako im samo kažete "ne seri" ili "ne smaraj". A često baš to zaslužuju da im se kaže... Da meni neko kaže da pametujem, rekao bih pa da - sujetan sam i dokon, ali oni se i tada vređaju jer, kako rekosmo, sudbina sveta zavisi od onoga što govore...
Logično je da je neko samopreispitivanje na poslednjem mestu, a zapravo do njega se (skoro) nikad ne dolazi. Jer da je tako zapitali bi se kako da patriotske partije (recimo) mogu samo da sanjaju cenzus, pa i ovaj "skraćeni". Neće biti da je samo do medijske blokade, represije režima, novca koji ide drugima, DB-a... biće da je bar nešto do toga što oni govore stvari koje većinu ovog naroda ne zanimaju i, obrnuto, propuštaju da pomenu bilo šta što bi zanimalo nekog ko nije iz redova vernika (tačnije sektaša) kojima propovedaju svoje "istine". Po pravilu ove internet ratnike pas nema za šta da ujede, oni nisu sredili ni svoje živote, a uređivali bi život nacije, čak opstanak nacije zavisi od prihvatanja "uređenja" koje nude. 
Videti njih znači videti kako ne treba, stoga nije čudo što imam tamo svojih bivših prijatelja. Nasuprot tome, na pravi put je ukazao Dorijan, a i moja malenkost u nekim svojim tekstovima.
Ivan Vukadinović

Коментари

  1. Da, u pravu si, ali prvi korak jeste "ogoljavanje" jer da bismo pobedili protivnika moramo da ga ogolimo, tj shvatimo! Sto vise istine otkrivamo, vise podanika ta ideja stice i postaje jaca! A takvim postupkom ideja dobija realizaciju!

    ОдговориИзбриши
  2. Ogoljavanjem se, isto tako, daje ideja protivniku, ali se i sticu podanici... Treba prepoznati trenutak kada sa ideje preci na konkretizaciju, to je majstorstvo! E, i to je objasnjeno jasno u tvom tekstu - onda kada medju redovima Zla imas svoj uticaj! Potrebno je infiltrirati "no-name" izvrsioca u redove Zla i aktivirati ga po sticanju dovoljne moci, a da isti ne potpadne pod uticaj suprotne struje! A to je jedino moguce ako je sopstvena ideja podrzana nekom od jacih pozitivnih organizacija ili ako je sama ideja u interesu suprotne struje, u formi lazno infiltrirane ideje sa dualnim ciljem, koja ceka aktivaciju pozitivnog cilja, tj "jagnje u vucijoj kozi".... Ako me shvatas na sta mislim.

    ОдговориИзбриши
  3. Potrebno je graditi "obruc", a ne samo infiltrirati pojedinca... To je vec tema sa sirokom tematikom.... U vojsci se definisu faktori od uticaja na ishod operacije, npr ekonomija, stanovnistvo, privreda, kultura, tradicija, obrazovanje, telekomunikacije, informacije i sl. To je multidimenzioni prostor... Ovladavanje nekim prostorom podrazumeva multidimenzioni pristup!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala na komentarima. Sto se tice ogoljavanja imam blog Ciscenje vatrom i ledom. To je naravno na licnom nivou. Politika uvek proistice iz toga jer, na kraju krajeva, i to vode licnosti... ili "licnosti"

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Уранска и хтонска божанства

Псеудопатриотизам

Logički problem indukcije