Света Русија против Хазарије

Прва импресија:
Свака реч с насловне је битна, зато нећу да само сликам корицу... А биће и коментара
Татјана Грачова
"СВЕТА РУСИЈО!
Чувај веру православну у њој се налази твоја
ТАПИЈА"
СВЕТА РУСИЈА ПРОТИВ ХАЗАРИЈЕ
"Шта следи после рата у Осетији?"
Чек, чек, ово је проверљиву. Хоћу рећ' мож' да видимо јел' се догодило што је Татјана најављивала. Мада...
Има две 'иљаде година како су неки рекли да ће доћи последња времена, и неко је реко (написаше у његово име) I'LL BE BACK! Срећом по њих нису дали временски рок. Од онда су стално последња времена, а њега нема... мада би требало да је свуда, као Свеобухватно Биће
"Ко стоји иза Б. Обаме и Н. Саркозија?"
Јеси л' пила кафу с њима, па ти рекли?! Мада, може бити занимљиво. Ако је прича ко што рече Драган Јовановић јуче...
"Улога Израела у светској политици.
Какву улогу свету спрема Хазарија?"
Ђе је та земља (друга поменута) и која јој је новија историја?
"Национална идеја Русије постоји и чека свој тренутак."
Оваааајјјј... зар није тај тренутак дошао доласком Владимира Владимировича Путина, најјачег у васељени!? Да ниси ти другорусијанка, ерго издајница...
И... чек, чек, ово мора посебно да се најави...
....
та-дааааа
"Алгоритми геополитике и стратегије тајних ратова светске закулисе"
ЗАКУНИ СЕ! (Није моја фора, реко Џони кад сам му реко поднаслов)
Јес! Оооо јессс!! Џииииизус ЈЕС!!!
Доживим еротско узбуђење на такве речи...

Добро де, мада је тешко, покушајмо се уозбиљити! У том циљу, прескочићу инспиративни предговор. Прво шта је то Света Русија? То је Русија из доба царства, наравно Романових. Грачова вели да је она "реалност" јер указ којим је цар абдицирао није био легалан. Хммм... то ми искрено делује као кад је Садам Хусеин допао америчког сужањства па се представио као председник Ирака.
Да се разумемо, мени је то било кул. Као лични чин. Да је Николају суђено, па да је рекао како је он цар и самодржац Русије, то би такође било кул. Међутим, кад већ помињемо реалност...
Реалност је да је Садам био историја већ док су му судили, док су окупатору проблеме правили Муктада ал Садр, побуњеници као смеса Садамових официра и Ал Каиде које пре тога тамо није било, касније Ал Багдади... и наравно Иран који је постао права регионална сила када су му уклонили супарника.
Капирате? Русија Романових је прошлост, а Западу су веће проблеме него они икада (шта је Николај урадио против Енглеске, Француске, Сједињених Држава, шта су његови претходници успешно урадили?!) направили они које су довели на власт - бољшевици! 
Уосталом, што би Романови имали монопол на "светост"?! По чему је то Совјетска Русија мање света!? Грачова иначе сматра да је и њен распад био нелегалан (што се лакше може доказати него за  абдикацију Николаја), иако вели да је СССР "градио на песку" (за разлику од "камена православног"), неретко се позива на совјетске енциклопедије и друге изворе и то је наравно вреднији део ове књиге.
Зашто нису свети Рјурици, Иван Грозни који није позапдњачавао Русију нити имитирао западну аристократију, или Свјатослав Храбри који је, уосталом, победио Хазаре. А да, он је био паганин... Грачова прича како се "Каганат" свети за победу удружених (поробљених) хришћана и муслимана, о чему историја наравно не зна ништа. 

А шта је "Невидљива Хазарија" или "Каганат"? То је наравно злочиначко удружење које има један једини циљ - апсолутну доминацију на светом, укидање свих вера осим јудаизма, и наравно владавину Антихриста. Овајјј, зар то нису три циља?
Ова књига коју опањкавам је заправо наставак, у претходној је Грачова објаснила (доказала?) да су Ашкенази Јевреји потомци Хазара. Нешто нисам заинтересован да читам, постоје озбиљније књиге које говоре о томе да су Хазари "Тринаесто племе" и преци Ашкеназа, ако не свих онда многих. Тринаесто племе, Кестлер. Наравно да нема ту денбрауновских глупости о потомцима Дана (кагани су долазили из главних кланова туркијског племства), пљувања по "мрежи" (ћу те тужим Дугину и Савину који веле да Русија мора да је уведе) због двојног краљевања (каган и бек) које је под другим именима постојало код Аријеваца (Спартанци, германска племена)...
Добар део књиге посвећен је (тада актуелним) догађајима у Грузији. Што је логично... Ако повежеш са нечим што се тренутно дешава, прво ћеш сама себи доказати. Кад имамо такво дело пред собом, а прође већ деценија, онда можемо нешто проверити. Или је реч о ванвременским закључцима, који су се ето испољили у том времену, а и на данашње нам делују сасвим примењиво; или је реч о памфлету који би из данашње перспективе могао бити занимљив само историчару (пропаганде, јер за остало би ваљда гледао документа). Књига иначе нема литературу на крају...
Све је ово из данашње перспективе точење топле воде, како би рекао један од главних пропагатора књиге у нас, "Свевлад Немањић". Као не знамо да су Израелци обучавали грузијску војску!? Да не говорим како је плакање на једно око изразито неубедљиво. Из чињеница стране подршке Грузији и неких "јаких" изјава америчких и јевропских званичника испада да је Запад тад учинио бог-зна-шта против Русије. А није! Чак је следеће године било речи о "ресетовању односа". Према Сирији оно је било смешно, а и Сирија испаде далеко од нуклеарног рата...
Па је ли Запад онда пропустио да реагује јер "воли" Русију - питао би ме можда неки наш русофил. Наравно да не! Јер би јача реакција, а у суштини безуба јер спољном силом се на Русију не може, Русе још више разјарила, и тиме их консолидовала, што смо видели око Украјине 2014. и претходних недеља око Сирије и оне смешне афере са тровањем у Енглеској. Има ли онда за Русију опасности од Запада? Има, докле год постоји систем који макар начелно даје народу право гласа, а с друге стране доста тога везује за једну личност, а ниједна не живи вечно. Другим речима видећемо на првим изборима после Путина, а дотле ваља гледати његово окружење. Тада је постојала шестоколонашка струја (развој Русије као независне капиталистичке силе, сличне Западу) чију је јачину тешко проценити. По Грачовој (тада!) само су они постојали, мада их не помиње под тим именом... Књига тако постаје нарицање и ламентирање.
Наравно, има доста тога о тадашњим виђенијим "Хазарима", са свим њи'овим везама. Саркози од саркофаг, и си кларо Бараче Обама. Ту су толико пута поновљене приче о краху долара и новој валути амеро, што се наравно до сада није догодило. А шта и да јесте? Зар не би било добро да Америка дигне руке од Бретон-Вудса (што сад и чини), па нек има валуту која ће да буде евро њене хемисфере. Ојропа се са ојром баш и није усрећила... Ту је  и нека прича о "француском исламу" коју другде нисам видео, што може да значи или да је неко страобално откриће Грачове, или да је лупетање. Погодите шта је од та два! Пре неколико година сам видео крокодилске сузе у патриЈотској штампи (ваљда беше "Печат" који не читам од како је АВ на власти) о томе како муслимани конвертују на западно хришћанство. Глупости! Конверзија има на ислам, јасно је ко нема право у Европи да буде бесан (Молино каже да тако најлакше можеш видети ко је потлачен), религија која се демографски шири није јудаизам, а ако ови имају неке невидљиве планове (наравно да имају!), они су за мење и даље невидљиви, ја не пијем с њима (Ротшилдима, Рокфелеровима, Сорошима и осталим олошима) кафу па да ми их обелодане.
Наравно да је "врхунац" овакве књиге кад се дође до религије, која је по Грачовој једина важна. (И још, како је то свештеник (Владимир Христовој) изванредно приметио: "Људска речуница, фактори расуђивања, 'политичке технологије' и 'организационе операције', дипломатски трикови и страховања, ништа не вреде. Све су то будалаштине!") 
Па д видимо! Поред неке "црне мисе кабале" ту имамо, си кларо, Хари Потера као највећег негативца. То су они зли талмудисти који уче децу да се баве магијом и пију дроге! А најсмешније је кад овакви верски фанатици покушавају да звуче логично.
Значи, њихов Бог је и наш Бог? Значи нема разлике? Значи наш Бог заједнички? Па, ако је Бог заједнички онда су православље и јудаизам једно те исто.
Да, значи! ("Значи" иначе не значи ништа, једна од ретких ствари ђе се слажем са Борком Павичевић, али оставимо то лекторима...). Пре свега, ако је Бог један и свеопшти, онда је цела Природа идентична његовој "вољи" (која опет с људским поимањем воље нема много заједничког). А "друштво" је такође Природа. Друго, да ја мало њу копирам - Значи, што би мене занимало ко је од вас прави Јеврејин?!? (Иначе, на крају Библије, у можда њеном најбољем делу Апокалипси, имамо напад на "лажне Јевреје" који нам најбоље објашњава суштину спора).
Када бих хтео, могао бих понешто рећи о "православљу" (израз не постоји пре 18. века). Оно је примило многе паганске елементе кој су га, што се мене тиче, побољшали. Али где се у Библији помињу "мошти светаца" (што рече адвентиста мумије), или уопште свеци!? Иконе? А да - не чини себи лика резана! Дакле, неки Јеврејин (хазарског порекла или не) би могао хришћанство источног обреда звати отпадништвом од "праве вере", као што Грачова њихову веру сматра отпадничком јер је Стари Завет свео на Тору... Укратко: нема веће глупости од хришћанског антисемитизма
Али, духовита је Грачова, Хазари нису семити, дакле ово није антисемитизам. Па добро, ни код Хитлера није био. Јерусалимски муфтија му није сметао, а нису се мало Арапи-Семити касније ложили на хитлеризам. Али чекај, стани (мали Ђогани)! Не рече ли она да су ови Хазари (сви, неки?!) "покољење Даново", дакле ипак Семити!? Шах-мат!
На крају имамо опет нешто о мрежи, коју Грачова сматра проблемом по себи, којој трерба супротставити чврсту хијерархију. Може ли камен да победи воду? Дакле, виђење супротном оном до којег долазе десет година касније Дугин и Савин, по којима Русија треба да развија "мрежне алгоритме" (као да их она већ нема!). Рекох већ да је штета што Сурков (иначе пореклом Чечен) није написао књигу, мада понешто паметно можемо тек пост-постфестум сазнати. 
Најзад, шта нам ваља чинити... не каже сад Владимир Иљич, него Татјана Грачов. Прво, померити "што је могуће више вектор свога животнога искуства" (није ли могла рећи једнотавно: живот) према "Богоустановљеном сакралном институ" (није ли могла рећи једнотавно: Цркви). Дакле, уместо целог пасуса једна реченица: Постати већи верник. Друго: "почните живети црквеним животом..." нешто ми се даље (поново) не чита, а још мање преписује...
Најзад, можда је најзанимљивија задња корица, њезина биографија. Ова жена је руководилац катедре Војне Академије Генералштаба Оружаних Руске Федерације, и још понешто... Не видим нешто у претраживачу о њој осим оног везаног за ову књигу, "хазарократију" иначе, вакцине, васељенски сабор и сличне теме. Но рецимо, да једва видљив наш издавач књиге није лагао...
Једино плаузибилно (како је модерно рећи) објашњење које ми пада напамет да је она под старе дане мало пореметила памећу (ипак је тешко то глумити), али су је пустили, управо у фазону тактике руског мрежног ратовања. Ма колико Дугин то показивао као нешто ново, ничег новог од Сун Цуа под капом небеском... Једноставно, ако неко са тако високим квалификацијама лупета, онда ће непријатељу (Западу) изгледати да су Руси будале, дакле неспосовни, односно за изазове неспремни. Статегема: Када си спреман, изгледај као да си неспреман!
Колатерална корист по Мајку Русију је што се онда неке будале ложе, што се из приложеног да видети. Наравно да сва та ложњава може бити контрапродуктивна, о чему ће још бити доста речи на овим блоговима. Али што би Русију бринули ти наши проблеми?!
Иван Вукадиновић

Коментари

Популарни постови са овог блога

Уранска и хтонска божанства

Псеудопатриотизам

Logički problem indukcije