Вештачки кинески вирус

 

Рад Ли-Мен Јанг и других аутора назван Сарс-Ков-2 је неограничено биолошко оружје открива неке ствари у позадини овог вуханског или кинеског вируса. Поднаслов је такође индикативан: Истина откривена демаскирањем организоване научне преваре на великој скали
Као и за сваки вирус и за овај се може претпоставити природан или лабораторијски настанак. Претходна студија исте ауторке (научнице) имала је наслов Неочекиване карактеристике генома Сарс-Ков-2 указују на софистицирану лабораторијску модификацију пре него на природну еволуцију... После објављивања рада ауторка је морала да бежи из Хонгконга, док су њене изјаве у Сједињеним Државама цензурисали "либерални" медији (могло је да се види на Фокс Њузу), на "друштвеној мрежи" је фактчековано и слично... 
Теорија "природног настанка" и даље опстаје на сличностима са корона вирусима који постоје међу слепим мишевима као што је RaTG13 (и још неки) и у последњем раду се дубинском анализом података жели поткопати теза да таква природна сличност постоји.

Тиме се оснажује ранија теза да је вирус настао у лабораторијама кинеске Народноослободилачке армије, кроз процес који је могао трајати шест месеци. Подаци су фабриковани да би се сакрила права природа Сарс-Ков-2 вируса. Ниво којим је тзв. академска научна заједница подржала ту превару корумпира саму ту заједницу. Ослобађање оваквог ојачаног патогена је пре намерно него случајно. Сарс-Ков-2 вирус се тако може дефинисати као Unrestricted Bioweapon, а настала пандемија као Unrestrictid Biowarfare.
Већ сам писао о могућности, тзв. теорији завере, по којој су Кинези направили овај вирус. При томе се уопште нисам бавио техничким (биолошким) аспектима тога него њиховим могућим мотивима, шта би тиме добили, као и перформансама вируса, колико оне одговарају евентуалном починиоцу (тиме што минимално уништавају живу силу а максимално економију и морал широких маса). 
Ова студија баца друго светло на ствари. Неко се можда пита зашто бих се мучио њеним "прежвакавањем" и стављањем на блог, нека људи сами виде. Прво, можда ово олакшава извлачећи неке битне ствари (мада је рад писан разумљивим језиком), можда је некоме инглешки проблем. Друго, можда тиме газда на блог покушава скренути пажњу на себе, што је наравно легитимно. И не скрећем ја пажњу на себе, није битно да ли волим палачинке или да пецам, него на своје идеје, које можете погледати на остатку блога. И Сварог је себи прво створио браду. По питању корониша очитовао сам се још на почетку, а покупио сам своје статусе с тим у вези. То вам је део, само у вези ове теме...
Но најважнији разлог је бесомучна цензура којом нас излажу власници канала комуникације. Већ она по себи указује да са званичним наративом нешто није у реду. Ако и моју маленкост фактчекују, то ће ми бити велика част. А читалац нека начини сопствено истраживање (како би реко Q), па нек проба да постави линк по фејзбуку, па види шта ће се догодити.

Вратимо се студији. Објављен је геном овог кинеског вируса, и уочена сличност са RaTG13 вирусом од неких 96 одсто (иако није апсолутно никакво поређење, паде ми напамет да се човек и шимпанза генетички слажу 98 одсто) на основу чега је закључено да је овај "нови корона вирус" настао природном мутацијом од вируса који походи слепе мишеве, пренео се на човека и почео да се преноси са човека на човека. Међутим, у студији се доказује да се виралне секвенце генома смештене у GenBank уносу могу фабриковати.
Комплетна генетска секвенца RaTG13 је поднета 27. јануара текуће године, сирово читање секвенце је било доступно већ 13. фебруара, али је секвенцирање података да би се попуниле рупе било доступно тек 19. маја и видећемо зашто је то важно. Секвенца RaTG13 је представљена да долази из фецеса слепих мишева, међутим 0,7% сировог секвенцирања било је од бактерија, док код других таквих узорака то бива 70-90%. Велики део сирових секвенцирања био је од еукариота (неуобичајено), док 30 одсто тога није долазило од слепих мишева него других животиња, као што су лисице или веверице. Није била могућа независна верификација RaTG13, зато што је према речима др Зенгли Шиа сирови материјал био исцрпљен (исцрпљивање узорка се иначе сматра веома невероватним).

Осим тога, током јуна су нађени уноси у бази података који указују да су секвенцирања RaTG13 рађена још током 2018. и 2017. Др Ши је себи скочио у уста када је у једном интервјуу признао да је овај геном био познат још током 2018.
Најкритичнија секвенца САРС корона вирус је она која одређује везивање за већ познати АЦЕ2 рецептор на ћелијама људи. На позицији 472 (на слици) RaTG13 је једини који дели леуцин са САРС-ом, док су и остала четири резидуала углавном заједнички. Неке од ових секвенци познате су још 2013. године. То нас доводи до акцидента са кинеским рударима из 2012. године.
Рудари у Мођиангу су се нагутали RaTG13 вируса који је у њиховим плућима прошао модификацију до САРС вируса, могао је да се качи на АЦЕ рецепторе и последице су биле фаталне. Међутим, ова хипотеза има значајне недостатке. Прво, вирални патоген који је наводно узроковао смрт рудара није био дефинисан ни потврђен. Друго, златни стандард је биопсија/аутопсија праћена са познатим ПЦР тестом. Три биопсије су покушане, али су пропале. Аутопсије нису рађене. Због тога мастер и докторске тезе које су се бавиле овим случајем описују фаталне случајеве пнеумоније као нерешене.

Постоје легитимне сумње да RaTG13 вирус уопште постоји у природи. У раду то имате детаљније, рецимо број мутација у одређеним регионима. Преклапање и на слици (графицима) горе даје исувише "лепу" (математички лепу) слику. Онда се може посумњати да се нешто хаковало, намештало... Рацио синхронизованих и несинхронизованих мутација је S2 протеина је чак 44 : 1 ако се пореде Сарс-Ков-2 и RaTG13 вирус са "усклађивањем" друга два слична вируса, рецимо ZC45  и ZXC21 код којих је тај однос 5.4 : 1.
Овако високи односи су неприродни и нарушавају принцип природне еволуције. Када се нешто не слаже, значи да је неко нешто рчкао са Матриксом. Логични закључак је да Сарс-Ков-2 и RaTG13 не могу оба бити природни и један од њих мора бити вештачки. Ако је један производ природне еволуције, други очигледно није. Могуће је и да ниједан од њих не постоји у природи. Међутим, реалност је да је Сарс-Ков-2 физички присутан и да се појавио пре пријављивања RaTG13 вируса. Што нас доводи до закључка да је RaTG13 вирус артифицијелан, односно његове секвенце су фабриковане. 
Наравно, постоји могућност да су оба вируса вештачка. Један је физички креиран, други постоји само као фабрикована секвенца (на папиру)!
Иван Вукадиновић
Марио Бојић је објавио линк на свом клипу о овом храбром открићу кинеске докторке. Захвалност њему и провереном принципу који гласи: Уради сопствено истраживање!





Коментари

Популарни постови са овог блога

Уранска и хтонска божанства

Псеудопатриотизам

Logički problem indukcije