Зашто се не изјашњавам по питању вакцина

 Као што сте већ навикли код аутора ових блогова, тј. мене, ја вам нећу сад износити фактуалне аргументе против једне или друге стране, нешто што до сад нисте знали, само је ето чекало мене да вам "отворим очи". Не, ово су вам (вероватно) већ познате ствари, о којима можда нисте размишљали. Такође, пре него чињенично, ово је логично побијање. Једноставно, поређам "аргументе" једне и друге стране, па гледам колико су конзистентни, вреди ли њихов начин закључивања. Па да кренемо...

Зашто не причам ПРО


Свака прича, да не кажем пропаганда, треба да има свој циљ, смисао. Који је смисао пропагирања вакцина, кад велики број оних који су исте тражили, тј. "исказали интересовање" и даље чекају!? Да, ја знам да је Србија ту друга у Европи, а седма на свету, или како год (кад-е сам студирао чувени асистент Батавељић је знао рећи да је наш факултет, као и све у нас - први на Балкану, трећи у Јевропи, пети на свету). Ипак је број оних који су исказали интересовање још увек значајно већи од броја оних који су примили прву дозу.
То није једини разлог што сам избрисао са списка контаката девојку која је ставила на профилну неки банер како је вакцинисана. Рекох јој - све и да мислиш да је вакцина спас, млада си и здрава и одузела си је некоме коме је потребнија. Њена профилна је била офензивна за мене. 
Е сад, неко може рећи како интересовање није (и даље) довољно, како треба радити на време да не би било застоја (бла-бла). Зар нисте чули да претерана прича може бити контрапродуктивна?! С тим у вези веома је индикативно истраживање НСПМ ко хоће а ко неће вакцине. Ја гледам програм "шифрованих" и могу рећи да је не мали "хајп" уложен у вакцине, док је њихово извештавање "на линији" од почетка пландемије. Била је нека коврџава имунолошкиња (што би рекла моја бивша све неке олошкиње) која је сва хепи викала - ааааа супер, узмите било коју вакцину, све су добре! Видећемо касније шта је било од тога. Резултат је да се у првој половини јануара тек 15 одсто гледалаца ових те-веја изјаснило за "вакцину одмах". То се можда изменило, тачније они који су рекли да ће размислити су вероватно у неком броју размислили и пријавили се за вакцину... Ама, тада је 45 одсто оних који се информишу на јадном сервису рекло да оће вакцину одмах, а на Пинку и Хепију још и више! Да сам неко ко стоји иза N1 дубоко бих размислио - можда њихови гледаоци слично реагују и на друге наративе - однос према Русији, улазак у НАТО, предавање Косова... Наравно, увек ће наћи "саговорнике" за пљувању по Вучићу, ал биће да им то није (једини) циљ, него да "промене Србију". Али нећемо о политици... у међувремену права бура у чаши воде због тога што је један пункт био затворен за празнике - много страшно!
И шта би од све силне радости?! Исти нам рекоше да се ништа у (њиховим, нашим) животима неће променити. Она коврџава рече како једино има неки "мир у глави". Ако неко за годину дана није дошао до мира у глави, најбоље да потражи "стручну помоћ". Ах да, ставио сам наводнике, није случајно. Психологија није наука, а тешко да је икога излечила. Ко је верник, а и даље нема мира, нека пита свог свештеника. Ако није верник... па рецимо да може да пита мене. Како доћи до свог мира, где је αταραξια. Неки други доктор је објаснио да носи маску иако је сасвим имунизован, јер што би добио лакшу прехладу, ако не мора. Мислим да је јасно да је то само његов избор, бар би требало тако да буде. 
У међувремену, број дана до стицања те "пуне заштићености" све више расте, да не кажем експоненцијално. Па да вас човечански питам је ли вредело толике радости?!?
Не знам да ли читалац зна да не мора да се изјашњава о томе да ли се вакцинисао, да не мора одговарати на таква питања било коме. Нисам сигуран шта закон каже, али сматрам праведним да ако неко не жели да га снимају док се вакцинише може да каже те-ве екипама да се удаље. Наравно у неком случају (не улазим у законе) јавне установе то могу тражити, а могу и правна лица (рецимо авио-компанија), као што траже пи-си-ар и остала срања. Али у том случају такође постоји need to know, што би рекли наши непријатељи, ерго не мора свако да зна ни да си негде уопште био, а камоли како си одговорио на неку контролу. Зашто инстистирати на томе? Зато што постоји приватност. Мада је у нашој земљи некако стран концепт да је лична ствар да ли си и за кога гласао, или верска припадност. Тако и ово, са изузетком питања безбедности.
Може и приватно лице тражити такву потврду пре сусрета, али не мора је добити. Ако му је фрка, ваљда се то лице и само вакцинисало, дакле има онај мир у глави. Ако и даље паничи, можда лице није вредно вашег времена (све и да сте се лично вакцинисали).

Најзад, размотримо неку еуфорију чак и ако "све прође", а тај дан ће доћи. Биће о томе цео текст, моја питања некима, тај текст је већ спреман. Неко може и да се радује, ја не видим неку поенту. Наравно не бих багателисао оне који имају веома конкретне разлоге да одахну, не морам помињати које би све групе људи то биле.
Али ја сам INTJ, у мом се животу ништа суштински није ни мењало. Нити ово сматрам неким изузетком од глобалних трендова. То сам јасно рекао на самом почетку. У свом литералном делу сам једноставно све објаснио као HIGH TECH LOW LIFE. Мислећи човек боље да се припреми за озбиљније ствари које тек долазе.

Зашто не причам КОНТРА

Па најједноставније речено - немам кејс. Поделио бих случајеве проблема да имам (добар кликбејт, да се не лажемо), али драстичних случајева немам. Кад је почело то цепање, овај цепљење, делио сам оно кад жена падне дезорјентисана после боцке, па је фактечовано и слично... И од онда скоро ништа. Осим опреза код алергија (посебно за Астра-Зенеку) и статистички великог броја умрлих који су добили Фајзера у Норвешкој. И код нас је на Фајзера било непропорционално више лоших реакција на ту вакцину, чак у апсолутним бројкама мало више него код кинеза, иако је кинеских подељено неупоредиво више. 
Ја знам да се цензурише на све могуће начине, али постоје и форе да се цензура заобиђе. Да се раширила прича о масовном умирању од вакцина, сигурно би било демантија на мејнстрим медијима. Добио бих нешто на вајберу... или можда поруку и на фејсу са линком на битшјуте или како се зове. Шаљу мени такве ствари. У Србији је, кажу, вакцинисано милион људи, па ваљда би бар неке гласине биле да су падали мртви или потпуно онеспособљени.
При свему томе, треба имати на уму да овде говоримо само о краткорочним последицама. За оне средњорочне можемо веровати или не онима који су документовали истраживања (оне три фазе, дрка-дрка-ђон). А дугорочне... па како име каже, сазнаћемо на дуги рок, у годинама које следе... ако не будемо имали пречих брига
Занимљиво је да стари људи немају ту много да брину, из разлога због којих ни корона сама није требало да их много занима. Што рече једна бака у реду за зна-се-шта: ја сам своје одсвирала. Ако су дугорочне последице фаталне, вероватно их ионако неће доживети. Ако је реч о стерилитету, што би то бринуло некога са 70+ (млади би требало о томе да брину, посебно размислити о савету уролошкиње да се не праве деца три месеца после вакцине, шта је тиме тела рећ'...) Ако је реч о радној способности код пензионера, које је иначе ова ситуација најгоре погодила...
А има једна посебно занимљива ствар за теоретичаре завере. Зна се која је нација убедљиво прва на свету по стопи вакцинисаних и коју су вакцину искључиво узели! И шта сад?! Јесу ли они добили у ствари неку другу вакцину?! Да ми неко тако нешто каже, па да размислим о тој могућности, али ја не видех чак ни такву теорију.
Или ајде да их поменем... Неко може да нема ништа против целог јеврејског народа, само против неких појединаца (поименице), који спадају у оне рептиле који владају светом. Има ту неког оправдања, један контакт рече давно да је Биби Нетенијаху велики шорошофоб (занимљив израз). Али чак је тај "шорошофоб" набавио баш вакцину којој су кумовали Сорош (или Шорош), Гејц, Зак... Па шта, јери потровао "свој" народ!? Или је можда необавештен ко Коштуница?! Рекох, не видех причу да су они заправо примили нешто друго...
Уопште, ко хоће да нађе лидера који је против вакцина, мораће да се дооообро потруди. Ако је против баш свих, и руских и кинеских... Или му је можда Путин исто што и поменути Шорош? У баш волим те што уживају у својој киселости до нивоа нихилизма. Ако су сви лоши, то је исти курац као и да су сви добри, уопште дакле исти курац... Али што се онда оглашавате? Можда да покажете како сте ви паметни. Или да се подржавају неки маргиналци (аде нећу да именујем) у које се понеко куне. Хтео сам тако нешто да истражим, једног таквог гуруа, или што рекоше "идеолога нашег покрета". Клип стар неколико година, дакле нема директне вез с овим... Клип траје преко сат времена, а мени је већ посла два минута био неописиво досадан. 
Према томе, не бих вас даље задржавао.
Иван Вукадиновић

п.с. Но ако би требало сублимисати став потпинсика ових редова њега је најбоље изнео др Протић у сенси Кежуал.


Коментари

  1. 1. Razmislimo o necemu o cemu niko ni slova ne pise. Svaki pcr test (za koji znamo koliko je efikasan da je i pokojni nobelovac koji ga je izmislio rekao za njega da je nepouzdan za ovo za sta se danas koristi) uzima dnk od pojedinca. Gde se pravi ta dnk baza, ko ima njoj pristup i u koju svrhu?

    2. Nebitno je da li su vakcine efikasne ili ubitacne. Bitno je navuci narod na obavezu bodenja, te ce za koju godinu pod formom revakcinacije dobiti ko zna sta. U kombinaciji sa vlasnickim identitetom pojedinca zvanim dnk, onaj ko zna sta radi, moze daljinski raditi na dugme sta mu je milo.

    3. Stara filozofija vezana za tehniku, ako nesto radi, ne cackaj previse da ne pokvaris. Isto se moze prevesti na vakcine. Zasto neko od 70+ koji ako zapati virus ima sanse da prezivi kao mrav na autoputu, rizikuje svoje zdravlje da posle vakcine za koju i sami proizvodjaci ne daju garancije i skidaju svaku odgovornost za nezeljene posledice, prima mazohisticki istu uz obecanje koje nicim nije potkrepljeno? To mi nikada nece biti jasno. Britanija je imala pre vakcina standardni broj zarazenih a posle vakcina 5 puta vise. Matematika je tu neumoljiva.

    Ljudi su cudni, u ovo vreme totalne anksioznosti gde je vecini koji se ne skidaju ispred tv-a i gutaju propagandne splacine dobro placenog olosa, mozak ipak suvisan limb. Najveca opasnost ovoga sta se danas desava je upravo u sporosti kojom neko iz pozadine manipulise celom situacijom i lagano ljude svakim danom polako zatvara u sve vecu tamnicu. Nas narod kaze tiha voda breg roni. Tako i ovo. Vise ljudi umire ne od kovida vec od bolesti izazvane anksioznoscu kojom su izlozeni. Kad coveku obezglavis prirodne imuno reakcije atakom na mozak propagandnim drilom , nece kao svaki muceni profesionalac oboleti od cira na zelucu, vec od neceg mnogo goreg.

    Konacno, ovo je vise nego jasna uvertira za rat razarajucih razmera znajuci istorijski koliko je od pocetka velike depresije do wwII trebalo... u ono vreme 8 godina, u danasnje informaticko vreme, sigurno mnogo manje. Sto bi rekao Toni Montana onom fbi agentu kada ga uhvatise sa rukama u medu kako pere dolare, imam tako dobrog advokata da ces za nekoliko dana biti na aljasci...zato se obuci toplo. Tako i mi u voljenoj Srbiji... polako se trebamo spremati za neizbeznu ratnu hladnocu koja ce nas pogoditi vise nego bilo koga drugog u svetu jer smo uvek u istoriji bili samo i jedino kolateral mocnih.... vakcinisani ili nevakcinisani.

    M3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lepo si rekao, posebno za anksioznost. Pa sta reci, treba cuvati snagu, tj. spremati se za pravu borbu. U ovom blogu sam linkovao nesto o Agendi 2030, tumacenje tog dokumenta koje inace nije moje. Gejc je otvoreno rekao da ovo jos nije nista. Treba mu verovati, sto se toga tice...

      Избриши
    2. Naravno...danas sam procitao vest,hajde da c/p uradim... A New York college has suspended a student for saying on social media that "a man is a man and a woman is a woman.

      Znaci ako je vreme tako deformisano po "konzervativnim merilima", zasto bi i vakcine bile ono sto nam serviraju da su? Toliko ljudskih kreatura koje odlucuju o vaznim stvarima na planeti, iznelo je "ideje" za preuredjenje sveta kakvog znamo gde je ideal da bude max pola milijarde onih koji disu- citaj uzivaju, tako da i onaj sa trocifrenim iq-om koji se sprdao sa antivakserima mora da stavi prst na celo kada cita izjave tipa da fetus treba ubiti kod vecine zena na planeti i da to nije zlocin-pa cak i tek rodjeno dete, jer mozes mu nekaznjeno takvu sudbinu odrediti posto je ono jos uvek manje vise fetus bez prava da odlucuje o sebi. Da ne spominjem svetska "naucna" i politicka zvucna imena koja ovo propagiraju jer ih svako ko zeli da sazna ko su, zna.

      Da li su vakcine iste za sve? Za bogati zapad, odabrane medju njima i za treci svet? Ko ce da ti verifikuje sta ima u toj bocici? Nas Institut? Ako gledamo svakodnevne kompromitujuce skandale vezane za prve ljude medicine koji su ustrojene u gebelsovsku masineriju ovog manijaka i amaterski glumataju dobrog ili loseg policajca, njima moze verovati samo totalno zatucan pinkovski um. Mozda jevreji znaju nesto vise, mozda su oni vakcinisani necim drugim. Kod nas nema lazi, jer svaka laz izadje na svetlo dana posto imamo diletante koji ne znajuda kriju tragove svojih nepocinstava, pa zato imamo podatak da je drzava u ime naroda potpisala da Srbija bude pokusni majmunarijum na kome ce kinezi raditi testove ove i svih buducih vakcina. Na zapadu, da bi bio opitni pacov za bilo koji lek, placaju sirotrinju od 100 do 500 zelenih... Ko je ovde profitirao mogu samo da nagadjam. Jedno je kad se odreknes ratnih reparacija kao Broz svabama, drugo je kad to radis zivim ljudima- jos uvek zivim, jer onaj ko je i ako je vakcine napravio sa losom namerom, nije tolika dileja da pomori u roku od mesec dan sve koji su ih primili... Tiha voda breg roni, posle godinu dve niko nece znati zasto neko umire jer su sve autopsije zabranjene. Tako da biti vakser ili anti vakser nije dilema, dilema je da li imas svest ili si bez nje.

      Vakcine su za dobrobit stanovnistva planete kao rekose? Da nas bude sto vise zdravih i pravih i da nas bude 10 milijardi? Farmaceutska industrija brine za zdravlje svakog muskarca, zene ili deteta? Pardon, osobe 1 i osobe 2 plus fetusa...U ovo moze verovati samo mandril, a takvih kod nas hvala Bogu ima za izvoz.

      Ono sto je najpogubnije u celoj situaciji je licemerje vestacki nakalemljeno na srpski opanak kome pristaje kao piletu sise.

      I kao sto rekoh davno na jednom forumu, svedoci smo i savremenici apokalipse, pre svega apokalipse Boga u nama ljudima, a kada se to desi, fizicko nestajanje je samo produzena ruka i neizbezan nastavak ka bunaru nestajanja. Oni koji prezive ce za vek ili dva kao šamani ili aboridzini uz vatru pricati o tome sta je bilo. Za ostale koji isto osecaju a zele da zarade, utopije tipa Med Meksa su razigrane bafometove igre sa lucidnom podsvescu svakog ko voli antiheroje...a ko to nije danas.

      M3

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Уранска и хтонска божанства

Псеудопатриотизам

Logički problem indukcije